dilluns, 10 de febrer del 2014

El meu amic Vicent


El meu amic Vicent, que viu a Llutxent i els caps de setmana a Rafelguaraf, és una gràcia de xiquet. En un dels quadres de la darrera mostra de dibuixos de la meua filla, l'ha tret rodejat d'elfs, fades i follets. És un quadre dels que més m'agraden. En el dibuix, Vicent està mostrant-nos uns caragols amb tota la il·lusió i la innocència del món.
Vicent, amb només sis anys, està molt interessat en tot el que siguen animalets, grans o xicotets, de ploma o no, terrestres o de la mar. Per això és que li dic que com a mínim el dia de demà ell ha de ser veterinari o biòleg; però també podria ser paleontòleg perquè el seu tema preferit és... el món dels dinosaures.
La tardor passada un dia em diu "Vicent, quan tornarem a eixir al carrer?", referint-se a la xarreta que fem a la porta de casa molts dies d'estiu algunes persones del veïnat i ens contem coses. I és que als pobles xicotets encara hi ha eixa comunicació humana, directa, cara a cara, això que ja gairebé no es porta. Doncs bé, li vaig dir que tardaria un poc la cosa, perquè havien de passar tres estacions: la tardor, l'hivern i la primavera. Perquè de fet no és fins a finals de la primavera, quan la calor ja apreta, que alguns veïns i veïnes comencen a traure les cadires a la porta de casa per practicar aquesta costum.
De fa temps que li he promés mostrar-li algunes coses de la serra més pròxima: una roca en què creix una mata de romer pràcticament sense terra; si tenim sort, també una aranya tigre (Vicent no li té por a res). Però, sobretot... un "niuet" d'hipurits (Hippurites sp) uns fòssils de mol·luscs que visqueren al cretàcic. I dic bé, niuet, perquè el meu amic Vicent i jo som caçadors de fòssils. Què us penseu, que no?

4 comentaris:

  1. Xe quin escrit més guapet! Quina sort recíproca, la de compartir amistat un Vicent amb l'altre Vicent. I aquest niuet de mol·luscos fòssils, no me'l mostraries a mi també? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Naturalment que sí. Vosté ja sap, senyora poeta, que ben gustós li ensenyaria això i més coses de la "meua" terreta. Només cal acordar la data.

      Elimina
  2. Una troballa molt interessant eixe niu d'hipurits, que tindran uns 70 milions d'anys, si més no. Tenint en compte que eren animals marins, és tant com dir que t'has trobar una gavina a Madrid, com deia la cançó. De segur que el teu amic Vicent gaudirà de debò descobrint aquestos mol·luscos fòssils i sempre recordarà l'experiència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segur que s'ho passarà molt bé. És un xiquet mol espabilat i receptiu a aquestes coses.

      Elimina