diumenge, 23 de febrer del 2014

Tres editorials carcaixentines


Malgrat els temps difícils que corren per a les coses del món de la cultura, i molt més en tocant al món de l'edició en la nostra llengua, cal ressaltar que a Carcaixent ara mateix hi ha ni més ni menys que tres editorials. La més veterana és Edicions 96, que dirigeix Dolors Pedrós, editorial en què tinc quatre obres publicades, i si no hi ha algun desastre que ho impedisca, enguany mateix me n'editaran dues més. Una altra, que segons el seu propi nom, el Petit Editor, sembla que va a dedicar-se a publicacions de caràcter no sé si dir més "intimista"? i poètic, de l'amic David Vidal, que comença amb un poemari del poeta carcaixentí Salvador Lauder, que crec que està lligat amb l'editorial en les tasques de correcció. I, finalment, de fa a penes un parell de dies només, sabem del naixement de Sembra Llibres, de Joan Carles Girbés, procedent de l'editorial Bromera, que pel seu passat en aquesta deu tenir una gran experiència en el món de l'edició, que inicia la seua producció amb dues novel·les, una de Xavi Sarrià i una altra d'Esperança Camps i Empar Marco.
En fi, com deia, és molt gratificant que a pesar dels temps que corren hi hagen persones valentes que fan front a la desesperança que, per un altre costat, provoquen dia sí dia també molts polítics que en lloc de donar llum donen fum. En tot cas, l'enhorabona a les més recents i llarga vida a totes. Tant de bo que d'ací molts anys totes continuen endavant. Seria bo per la nostra cultura i seria bo per Carcaixent.

4 comentaris:

  1. Gràcies per la menció, Vicent!
    I encara caldria afegir a aquesta llista Josep Lluís Canet, també carcaixentí, que és l'actual director de Publicacions de la Universitat de València. Passió editorial, a Carcaixent! ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres, que teniu la valentia de ser emprenedors en moments tan complicats. Com a mínim és un aspecte ben positiu i esperançador en les circumstàncies en què viu el nostre país.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Vinga, va. Pel que fa a alguns escriptors/es, a veure si posem el nom de Carcaixent en un lloc destacat. De moment la nòmina de poetes és de destacar: Doménec Canet, Robert Cortell, Salvador Lauder,... i segur que molts més, més joves, o que desconec ara mateix.

      Elimina