divendres, 5 de juny del 2015

Joan Ribó Canut

Joan Ribó Canut, un polític pròxim a les persones
L'any 2003 vaig tindre la sort que el jurat del premi de narrativa juvenil Ciutat de Torrent atorgara el premi a la meua novel·la El repòs del sobirà. Doncs bé, supose que seria Jesús Ros (del Partit Socialista del País Valencià), que llavors era l'Alcalde de Torrent i em lliurà el premi, qui informaria de tal fet a Joan Ribó. Després, al cap d'uns dies o setmanes aquest últim va proposar a la Mesa de les Corts Valencianes que l'òrgan de la cambra em felicitara pel premi. La Mesa no va prendre en consideració la proposta. Amb majoria del PP, a més de passar olímpicament del valencià, dic jo si és que també els va semblar inadequat molestar-se per un simple treballador de la casa.
En tot cas jo em vaig assabentar de la proposta, i un dia, en la cafeteria de les Corts, vaig tindre l'atreviment de dirigir-me a ell i agrair-li el detall; jo el coneixia de vista però mai havia parlat amb l'home. Res més. Això va ser tot. I el cas és que ara no vull deixar de dir que des d'aleshores em cau especialment bé. (Què hi farem! És de persones educades ser agraïts). A més a més, perquè Joan Ribó era, i pense que continuarà sent, un diputat d'aquells que paren pròxims al ciutadà. Recorde que anava amb bicicleta a les Corts i en l'entrada que diuen de l'Olivera la deixava.
Ah, per cert, em va faltar dir-li que potser fins i tot som un poquet família. No debades li diuen Joan Ribó Canut, i jo tenia una besàvia carcaixentina amb aqueix segon cognom, Carme Canet Canut. Total, xe, que m'alegre que siga el pròxim Alcalde de València. Enhorabona, senyor Ribó. Li retorne a la meua vegada la felicitació. Ja era hora que València tinguera un alcalde pròxim a les persones.

4 comentaris:

  1. Mi abuelo, también de Carcagente se llamaba Salvador Canet Canut. Enrique Canet, Alicante

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y tenía una hermana que se llamaba Élodia Canet Canut. Desconozco si habían màs hermanos. Se lo preguntaré a mi padre (Rodolfo Canet Marín)

      Elimina
  2. Estimado Enrique, En el curso de una investigación histórica sobre una de las primeras abogadas españolas he dado con SALVADOR CANUT CANET que servía en junio de 1938 en la Jefatura de Obras del la Subsecretaria de Aviación del Ministerio de Defensa Nacional. Puede tratarse de su abuelo y que este cambiado el orden de los apellidos? Gracias por su atención. Luis Garbayo

    ResponElimina
  3. Estimado Luis. No se trata de mi abuelo. En cualquier caso, muchas gracias.

    ResponElimina