dilluns, 27 de juliol del 2015

Un, altre, dia després

Amb Aigües Vives Pérez, Màster en Toponímia i Rafaela Aliaga, Alcaldessa de Rafelguaraf
No puc estar més pagat. Ahir vàrem presentar la Toponímia de Rafelguaraf, i diria que va ser un èxit. Un dubte que teníem era quin seria el lloc més adequat per a dur a terme la presentació. Al remat decidírem fer-la en el lloc on habitualment es fan les presentacions de llibres: la Llar dels Jubilats, en una sala on caben aproximadament unes 50 persones assegudes, o algunes més dretes.
El cas és que el local es va omplir. Bon senyal. Però atenció, tot s'ha de dir, hi havia persones vingudes d'Alzira, de la Pobla Llarga, de Carcaixent, de Barxeta, de Manuel, de Xàtiva; també de Rafelguaraf, clar que sí. Fins i tot hi havia un senyor que va vindre d'Almassora (Jesús Bernat, que té un blog -Imatgies- sobre toponímia i és membre de l'equip de redacció de la revista de la Societat d'Onomàstica Noms). Però encara de més enllà, una filòloga d'Alcanar (Àngela Buj). En fi, a aquestes dues últimes persones espere que els haja valgut la pena el viatge.
En tot cas, vull agrair novament a l'Ajuntament de Rafelguaraf la publicació del llibre; al grup de feisbuc Rafelguaraf, tota una vida en imatges que hagen permés que utilitzàrem unes quantes fotos, i a Edicions 96 (en especial a Pau i a Maria Josep) pel seu magnífic treball. La veritat siga dita és que s'ha quedat un llibre molt bonic. Espere que quan la gent el llija també el trobe interessant pel que fa al text.
Per cert, aprofite per informar que el llibre està a la venda a l'Ajuntament de Rafelguaraf al preu de 10 euros. Vos assegure que si es tractara d'un llibre fet amb interessos comercials el preu estaria al voltant d'uns 20 euros o més.

Postdata:

El preu del llibre és sols per intentar recuperar -l'ajuntament- una part de la despesa. I a suggeriment de Maria Josep Escrivà, poeta grauera (del Grau de Gandia) i correctora d'Edicions 96, em proposa que: "Digues a l'Ajuntament de Rafelguaraf que s'emmarque els cartells i que els hi expose com les belles mostres estètiques del poble i del terme. Això són joies visuals".
Doncs això, dit queda, en paraules textuals.

3 comentaris:

  1. Els meus informadors em posaren puntualment al dia, i em vaig alegrar —puntualment també— que tot anara com una seda. Ausades que teniu mèrit: un diumenge, a la Ribera, on devia haver-hi vora quaranta graus segur. El llibre és mèrit teu al 90 %, aproximadament; i el 10 % restant, el devem al bon gust, al bon ull i al bon criteri maquetador i dissenyador del nostre Pau, que faria un bon sant Pau si fóra més del cel que de la terra. Afortunadament, forma part de les sorts terrenals. I, a més a més, vull també felicitar-te per la campanya espectacular de màrqueting que li has fet, al llibre. Digues a l'Ajuntament de Rafelguaraf que s'emmarque els cartells i que els hi expose com les belles mostres estètiques del poble i del terme. Això són joies visuals.

    ResponElimina
  2. Com sempre, has dit unes coses molt ben dites i encertades, amb les quals no puc estar més d'acord. En tot cas jo afegiria també un percentatge de mèrit per a tu, que el teu treball també es nota. Així que ara mateix faig una ampliació de la informació per afegir el teu suggeriment final.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot magnífic i jo profundament agraïda amb les teues consideracions. Però encara un detallet, per arredonir la gràcia: allà on dius "poetessa gandienca", podries escriure "poeta grauera", per favor? El contingut és el mateix, però eixa manera de denominació m'agrada més. Ja t'explicaré un dia l'opció invariable de "poeta", per a masculí i per a femení. Si vols, mira que al diccionari de l'IEC, hi consta així també.

      Elimina