dimarts, 20 de juny del 2017

Homenatge a Arcadi España

Amb el club de lectura de Carcaixent, a Rafelguaraf
Xarrada a la biblioteca de Carcaixent
L'any passat vaig posar aquesta entrada, amb motiu de la tràgica mort d'Arcadi España. Aquesta mateixa vesprada va a tenir lloc a la Biblioteca pública municipal de Carcaixent un homenatge que se li farà. I per això és que vull recordar que l'any passat per aquestes dates va ser tràgica per a Carcaixent. D’una banda l’incendi que va cremar vora el 85% de la muntanya, i, d’una altra, la mort d’Arcadi España. Un home cultíssim, que sempre que parlaves amb ell t'adonaves que més que menys sabia de tot, i que precisament per això és que era d’alguna forma com la memòria viva de Carcaixent. Recentment havíem estat xarrant a ma casa de Rafelguaraf per qüestions de llibres. I fins i tot el passat dimecres vaig parlar amb ell en un acte del club de lectura en què es parlava d'un llibre editat per Edicions 96, Marc Granell recitable. Impossible imaginar en aquells moments que ja no el tornaríem a veure.
Hom diu que ningú és imprescindible en aquest món, però de tant en tant n’hi ha persones excepcionals que s’aproximen a eixa "imprescindibilitat", i aquest em sembla que era el cas d’Arcadi España. Sit tibi terra levis.
Per tot això és que aniré a l'homenatge que l'Ajuntament de Carcaixent li farà, em sembla que posant el seu nom a la sala on es fan actes culturals diversos de la biblioteca, un dels llocs on era més fàcil trobar Arcadi.
 
A Berfull, amb el club de lectura de Carcaixent
De tertúlia a casa de Pasqual Adrià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada