dimarts, 26 de febrer del 2013

Vicent Pascual, nou membre de l'IEC

Sant Roc de Ternils (Carcaixent), amb Pau Àlvarez i Vicent Pascual

No puc deixar passar la notícia tan bona que acabe de saber i no posar una nota, per mínima que siga, de com d'orgullós i content estic que a Vicent Pascual l'hagen incorporat com a membre de l'Institut d'Estudis Catalans. Sens dubte s'ho mereix. La constància, l'esforç i el treball ben fet, no sempre, però de vegades tenen la seua recompensa. Jo no sé ara mateix com es trobarà ell de content, però jo sí que vos assegure que ho estic i molt.
Vicent Pascual, que en bastants ocasions ha participat en presentacions dels meus llibres, i a qui tinc la sort de conéixer i gaudir de la seua amistat, vos assegure que és una d'aqueixes persones admirables, un exemple a seguir, un homenot en el millor sentit de la paraula. Per això, ara i ací, em limite a dir, amb orgull, de poble com sóc... i jo el conec!

2 comentaris:

  1. Sí senyor! Jo també estic contenta. M'agrada el seu perfil d'aportació valenciana a l'IEC. El seu diccionari sempre ha sigut per a mi (i he intentat que ho fóra per a la gent a qui he ensenyat llengua) un exemple a seguir. El felicitarem directament! Jo, que sóc de poble com tu, també dic orgullosa: "jo també el conec!"

    ResponElimina
  2. Vicent Pascual és una persona d'aquelles admirables que no s'ho tenen gens cregut, amb qui pots parlar en tota naturalitat sense tenir la sensació que estàs davant una persona que es creu Déu. Jo li dec molt perquè, entre altres coses, em va aconsellar en els primers moments quan em vaig plantejar escriure narrativa. I a més a més, crec que puc dir que tinc una certa relació d'amistat amb ell i família: Marga i Ferran. És un autèntic "mestre de mestres". En fi, la veritat és que no puc dir res més que coses bones d'ell.

    ResponElimina