dilluns, 22 d’abril del 2013

Un mes de llibres per excel·lència

Paella amb faves i carxofes
A l'estudi de Rafelguaraf
















Per si de cas fa temps que no heu visitat la pàgina AGENDA i + del blog, ara faig ban de la meua agenda d'actes per als pròxims dies. I com tot no ha de ser llegir i xarrar, també hi haurà alguna que altra paella, a pesar de la Merkel:

-Demà dimarts, dia 23 d'abril, a les 19,00 hores tinc previst assistir a un acte en homenatge al sempre recordat mestre Eduard Soler i Estruch. Sens dubte molt merescut. Serà a la biblioteca municipal de Carcaixent i intervindrà Enric Salom, que tractarà sobre l'obra i el personatge.

-Dijous 25 d'abril, entre les 13,25 i les 14,25 hores, he de participar en un acte a l'IES Arabista Ribera, de Carcaixent, amb alumnes de 2on. de Batxiller, a propòsit de Cendres de Ternils.
Alumnes de l'IES Arabista Ribera

El 25 d'abril a Carcaixent

-







Dissabte 26 d'abril, a partir de les 10,30 hores, segurament participaré en una ruta literària a propòsit del mestre Eduard Soler i Estruch, per distints llocs de Carcaixent relacionats amb el personatge.

-Diumenge 5 de maig, entre les 18 i les 19,20 hores participaré en un acte de la 48 Fira del Llibre de València, a la Sala Museu 1 dels Jardins de Vivers llegint textos d'algunes obres meues. En l'esmentat acte, presentat per l'amic Francesc Mompó, participaran dos escriptors valencians més: Enric Monforte i Juli Alandes.

-Dimarts 14 de maig participaré en Ràdio Pego (107,8 FM), en el programa de literatura i bona música Paraules en silenci, que condueix Manel Arcos, que m'entrevistarà sobre la meua obra en conjunt i sobre Cendres de Ternils.

-Dijous 23 de maig presentarem Cendres de Ternils a Oliva, a la Biblioteca municipal, amb la participació de Maria Josep Escrivà i Manel Arcos. Més endavant detallaré en què consistirà l'acte que tindrà una sorpresa inicial molt especial.

9 comentaris:

  1. Vicent, la paella té una pinta bonissima, amb carxofes i faves, a mi també m'agrada posar alls tendres i pèsols. Quanta més verdura més bona. Se'm fa la boca aigua.
    Salutacions,
    Mercè

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, la foto té truc. En realitat jo només faig el "posat", però la va fer una amiga carcaixentina. Per ací, almenys a Rafelguaraf, a la paella amb faves i carxofes també li diuen "negra" pel color obscur que li donen estes verdures. I pel que dius de pèsols i alls, n'hi ha una altra, amb floricol, alls tendres i costelletes de porc o bé magre picat, que jo dic "paella de pobre". En fi, totes les variants em semblen bones, o potser és que tinc un paladar poc refinat.
      I a propòsit de tot açò que estic escrivint... no sé exactament on -potser pel facebook, o la prensa?-, crec haver vist una notícia sobre un restaurant d'Alacant en què es parlava de 365 varietats de paella, tantes com dies té l'any. En fi, amb permís dels puristes de la cuina, però supose que en realitat s'hauria de parlar d'arrossos en paella. En tot cas, si el resultat és bo, què més dóna?

      Elimina
  2. Què trobes...? Tu parlant de cites culturals i Mercè va i s'hi fixa en la paella... Què vols jugar-te que és una indirecta?
    És bon senyal veure que tens una agenda tan plena. Senyal que estàs actiu i engrescat. Un plaer, poder col·laborar amb tu i amb les Cendres allà on es presente. De moment, d'ací un mes, a Oliva! L'important és no parar i no perdre la il·lusió per les coses que ens importen. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, el culpable sóc jo per barrejar gastronomia i lletres. I és que m'agrada en totes les notes del blog posar una foto o altra, tinguen o no a veure amb el text. I en posar una nota així, pensat i fet, he agafat un parell que tenia més a mà, sense més. De totes formes... no hi ha que descartar la possibilitat que el dia menys pensat coincidim en una taula al voltant d'una paella de faves i carxofes.

      Elimina
    2. Hola Vicent, potser després de llegir el comentari de Maria Josep té una miqueta de raó, ja que has barrejat literatura i cuina, seria una indirecta del fet de la paella, de menjar-se-la un dia. Un dia que quedem per fer una paella. M'encanta la paella i fer-la però darrerament les pautes a què estava acostumada han canviat i la paella dels diumenges ha desaparegut de l'agenda dels diumenges. I entinc unes ganes de fer i menjar una bona paella. Amb el que siga. Però que l'arròs no falte.
      Una paella promesa, amb Maria Josep també si vol vindre.
      Una abraçada, Mercè

      Elimina
    3. Que si Maria Josep vol vindre...? Vosaltres convideu-la i ho sabreu!
      Salut, lletres, i de carxofes i faves les paelles!

      Elimina
    4. Esteu boniques! Bé, tot siga que puga ser posar-nos d'acord en les nostres agendes. Salut... i a la paella.

      Elimina
  3. Hola Vicent.

    Veo que la literatura y la comida se juntan a veces. A ver cuando un libro donde la gastronomia valenciana aparesca. Manuel Montalban la hecho pero para la cocina catalana! Hace 2 semanas fui a Sicilia y tambien con epoca de "faves y carxofes" pero en vez de arros son las pastas. Excelente combinacion.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Enric.
      En efecte, de vegades les bones lletres i la gastronomia van juntes. De fet em sembla que passa prou sovint. I això que em dius, de fer un llibre sobre gastronomia valenciana ja ho tinc pensat, si bé un poc més de caràcter local-comarcal, que també és cuina valenciana. Salutacions a Pilar i al teu fill.

      Elimina