Fa alguns dies vaig tindre el plaer de retrobar un amic d'Almussafes i em va obsequiar amb aquest meló de tot l'any. Xe, que em va eixir molt bo, a parer meu boníssim. El cas és que em deia que és un meló de tot l'any d'aquells que anomenem del "terreno", és a dir, d'ací mateix, dels que es fan o feien els llauradors. Ara bé, jo la veritat és que ni recordava o potser ni n'havia menjat mai, perquè de moment em va sorprendre un poc el seu color blanc. Acostumats com estem només a les dos o tres classes que porten als supermercats: el "piel de sapo", un "galia", i uns més groguets (potser uns que fan a la vall d'Albaida?); en tot cas, esta classe per a mi ha sigut com una punxa que m'ha fet regirar els arxius de la memòria. I també he de dir que he mirat un poquet per internet i veig melons d'un color i aspecte molt paregut, que igual figuren com del pinyonet o altres noms que ara mateix no recorde. (Esta nota està escrita amb poca reflexió ni estudi previ ni cercant tampoc quasi dades. Vull dir, uns comentaris sense més).
![]() |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada