divendres, 14 de gener del 2011Fa poc més d'un any vaig posar una nota a propòsit que per part de l'Ajuntament de Rafelguaraf s'estaven fent gestions per tal de salvar el llogaret de Berfull. Doncs bé, pel que he pogut llegir en premsa i m'han contat algunes persones, sembla que la corporació ha rebut una subvenció (crec que per a quatre anys) de vora 300.000 euros per tal de començar a rehabilitar Berfull; i no sé si rehabilitar és la paraula correcta. En tot cas, en estar declarat el conjunt com a BIC (Bé d'Interés Cultural) s'està procedint a la realització prèvia d'unes cates arqueològiques, que ara per ara pareix ser que no han trobat res que no vaja més enllà de l'edat mitja.
No obstant això, li vaig deixar a l'arqueòleg unes peces de ceràmica que vaig trobar en tombar el mal anomenat molí de Berfull, i també unes altres que aparegueren en fer el poliesportiu municipal de Rafelguaraf, sobretot per la zona de la piscina i parets que envolten el recinte. Sembla que per a dur a terme aquesta rehabilitació es crearà un taller d'ocupació en què hi haurà persones contractades de diverses especialitats, treballant primer que res en la rehabilitació de les teulades, etc.
En fi, que ara tot apunta que tenim raons per l'esperança, i encara que siga a poc a poc, és posible que al final s'aconseguirà el que estic segur que moltes persones volem: SALVAR BERFULL! Si és així, el nom més adequat per a aquella primera novel·la meua, que vaig escriure amb la finalitat de remoure consciències per a evitar la desaparició del llogaret, no haurà sigut un esforç debades. I per aquest motiu el títol més encertat ja no serà Adéu a Berfull, sinó Fàtima de Berfull, que és el títol de la tercera edició en el còmput global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada