dijous, 11 d’agost del 2011


A finals de setembre i d'octubre vegeu l'apartat agenda i altres participaré en la presentació del darrer llibre de Manel Arcos, titulat Acabaren con Camot. Bandolerisme a la governació de Xàtiva en temps de Ferran VII (1814-1833)
En aquest llibre, molt interessant per la informació que dóna sobre el bandolerisme a l'antiga governació de Xàtiva, també s'informa entre altres bandolers sobre qui era realment Camot, aquell de la frase feta, que fins ara i en base a la informació errònia que donava el pare Sucías en El Heraldo de Xàtiva en 1911 hom creia que era el xativí Francesc Navarro Martínez, però que tal i com s'ha pogut esbrinar per documentació existent a l'Arxiu Municipal de Xàtiva, a la Biblioteca Valenciana i a l'Hemeroteca de València, etc., era un tal Doménec Giner García, també xativí, que va morir arcabussejat en la matinada del 15 de novembre de 1826 a València, en execució de la màxima pena que li fou imposada per haver tingut un enfrontament armat amb voluntaris reialistes.

1 comentari:

  1. Vicent Sanchis, ¡bandoler!, fa aportacions de detall ben importants per a la història dels valencians quasi sense fer soroll. Per exemple, amb la seua tasca hem decorat un poc la nostra fitxa Camot.

    Dit això, Vicent, espere que estigues passant la caloreta a la fresca. I que no acabem com Camot.

    ResponElimina