dissabte, 14 de juliol del 2012

Jacques Callot (Envy - Enveja)

Paco Salom, candidat del Bloc-Compromís a l'alcaldia de Carcaixent, es lamentava l'altre dia en el facebook per com els té de castigats als funcionaris aquest govern. I el cas és que, per desgràcia, em sembla que una majoria de la societat veu bé això que fa el govern contra els treballadors de l'administració. Només cal recordar que malgrat totes les retallades i mesures anticrisi, segons les enqüestes del CIS, el PP continua allà dalt en intenció de vot.
Per altra part, com que un dels defectes del ser humà és l'enveja, i ací al nostre país i a l'estat espanyol n'hi ha en quantitats industrials, en el fons a una gran part de la societat els agrada aquestes mesures contra els funcionaris. Aqueixes persones, envejoses, tenen tan poc de trellat i són tan irracionals que veuen bé tot el que vaja contra els treballadors de l'administració, que no deixen de ser uns treballadors més i en la majoria dels casos cobren uns salaris que no són res de l'altre món.
I és que és molt fàcil veure només la part bonica d'allò que s'enveja, però no els anys d'estudis i sacrificis que han hagut de fer les persones que han accedit a la funció pública d'una forma "neta i sense trampes". És allò del refrany castellà “mal de muchos, consuelo de tontos”. Al meu parer crec que són persones que quan tenen un problema de salut, econòmic, etc., en realitat estan desitjant que altres persones també el tinguen. Sembla que d'aqueixa forma se senten com més tranquils i resignats a la seua desgràcia en la mesura que afecta a altres més. Res de nou sota la capa del cel. Bé, així va el món. Què hi farem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada