dilluns, 22 de setembre del 2014

Societats musicals. Cultura, malgrat les retallades








Dissabte passat va tenir lloc a Rafelguaraf el II Aplec de bandes de música de la Ribera Alta. Les societats musicals participants foren les d'Alberic, Benifaió, la Barraca d'Aigües Vives, Alcàntera de Xúquer, Benimuslem, l'Énova, Benimodo, Castelló, la Pobla Llarga, Carlet (l'Artística), Alginet, Sant Joanet, Carcaixent, Carlet (la Unió Musical), Alzira, Veterans de la Ribera i la de Rafelguaraf.
En total participarien prop d'un miler de músics que feren una desfilada des de l'Albereda, passant pels carrers Jaume I, Major, la Ribera i Diputació fins a concentrar-se en el pati de les Escoles Velles, on a cadascuna se li va entregar un llaç d'aquells que es posen en les banderes respectives (ara mateix no sé com es diu exactament), i on després d'uns breus parlaments totes les bandes juntes interpretaren el pasdoble Rafelguaraf, sota la direcció del mestre Miguel A. Grau.
Comentari breu, concís i ràpid: un acte cultural magnífic que em fa pensar que a pesar de totes les retallades i la manca de recursos, les societats musicals dels pobles de la Ribera del Xúquer encara mantenen la flama de l'educació musical, que forma les persones amb una especial sensibilitat. Encara com que tot no són només que bous, burrera i fanatisme pel futbol, o programes de televisió que només serveixen per entretindre la "massa votant".
Les dues fotos: una de la meua senyora i l'altra l'he copiat pel feisbuc de Nova Imatge. I ací baix mateix, teniu la interpretació del pasdoble Rafelguaraf (del youtube).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada