diumenge, 16 de novembre del 2014

Robert Cortell, premi de poesia Ibn Jafadja

Robert Cortell i els altres premiats d'enguany als Premis Ciutat d'Alzira
Robert Cortell ha rebut el premi de poesia Ibn Jafadja dels Premis literaris Ciutat d'Alzira. Aquest és un motiu d'alegria per a mi. Potser sabeu que m'uneix una bona relació d'amistat de fa molts anys amb Robert, i potser per açò mateix vos pot semblar que la meua opinió no pot ser objectiva o imparcial. Doncs sí, és cert que no ho pot ser, però, a més a més, perquè jo no sóc lector de poesia i, per tant, gens entés com per a fer valoracions sobre poesia. No obstant això, malgrat la meua ignorància he de dir que, en general, la poesia de Robert no cal llegir-la vàries vegades per desxifrar què ens vol transmetre l'autor, i això és una cosa que juga a favor d'aconseguir que el públic no entés com jo ens apropem a la poesia.

De totes formes no vull deixar de fer constar en el meu blog la meua satisfacció que, per fi, Robert haja estat reconegut merescudament en un dels principals premis que encara hi ha al País Valencià. Ja en tenia un altre, que també és important en la mesura que té continuïtat i van passant per la seua nòmina de premiats autors/es de rellevància: el premi Marc Granell, d'Almussafes, que va guanyar Robert en 2009; a més de tenir altres poemaris editats. Per això és que no vos ha d'estranyar que ara haja arribat a tocar la glòria d'un premi dels més destacats, pensant que darrere hi ha una gran editorial que treballa molt bé els textos.

Però vull dir també que Robert no és només un gran poeta, que escriu igualment narracions curtes, molt bones si heu tingut ocasió de llegir algunes de les seues obres editades per La Xara, o bé en el seu blog, que vos recomane visiteu (Robert Cortell BLOC-QUEIG. http://rcortellg.blogspot.com.es/). Així mateix és autor de teatre infantil o per a adolescents que transmet missatges que poden commoure els adults. Així que... ací tenim l'autor que s'afegeix a la nòmina d'autors/es carcaixentins més destacats o amb obra editada darrerament o a editar per a la primavera pròxima: Salvador Lauder, David Oliver, Domènec Canet, Conxa Rovira i Robert Cortell... i no sé si me'n deixe algun (demane disculpes, per si de cas).
Amb Salvador Álvarez i Robert Cortell el dia de la presentació de Dellà lo riu Xúquer a Rafelguaraf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada