diumenge, 9 de novembre del 2014

Posar en valor



Fa uns anys vaig fer una escapada de cap de setmana amb Empar i els nostres amics poblatans Joan i Eva. Anàrem a la Vall d'Aiora, on estiguérem allotjats a Jalance en l'Hotel del Valle (ara tancat). Visitàrem els pobles de la vall, sobretot Jalance. Però també férem una excursió fluvial pel Xúquer, des de Cofrents fins a Cortes de Pallàs que va resultar molt bonica i que vos recomane. També estiguérem en un mirador del Xúquer i en la cueva de don Juan.
Entre altres aspectes em va cridar molt l'atenció que hi havia panells ceràmics representant escenes del passat històric, i no recorde ara mateix si sobretot eren referides al temps de l'expulsió dels moriscos. O siga, els pobles de la comarca de la Vall d'Aiora han sabut posar en valor la seua natura, història, gastronomia, etc., per a oferir als visitants els aspectes d'interés dels seus pobles respectius.
També en altres llocs he vist coses paregudes. A Benissa recorde que hi ha en alguns llocs de la part vella de la població taulells ceràmics o inscripcions i monuments referits a fets històrics o etnogràfics, etc. I a un poble més pròxim a nosaltres, El Genovés, fins i tot hi ha algun tipus de referència en la casa on va nàixer un dels més famosos jugadors de pilota valenciana haguts i per haver, etc. En fi, els motius a destacar poden ser ben diversos.
Doncs bé, ¿per què no traure-li el màxim profit a tot allò que es pot oferir dels aspectes culturals, naturals, gastronòmics, etnogràfics, etc., de la subcomarca de Castelló i les Énoves?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada