dissabte, 18 d’octubre del 2014

Contes de Riurau, de Pepa Guardiola


Només la coberta fa ganes de llegir-los
Fa no res, Edicions 96 ha publicat Contes de Riurau, de Pepa Guardiola, autora de la Marina Alta nascuda a Xàbia. La veritat és que encara no he llegit el llibre, però sols així, per damunt damunt, em dóna la sensació que m'agradarà; i és per això que, ja d'entrada, vos el recomane. A més a més de perquè crec que m'agradarà, perquè intente ser agraït, i, en la mesura de les meues possibilitats correspondre a les persones que d'una manera o altra recolzen o donen suport a les coses que jo mateix escric. I al respecte vos he de dir que quan l'he fullejat un poc, és que he recordat que Pepa Guardiola era una de les persones que formaven part del jurat del Premi 25 d'abril Vila de Benissa de l'any 1998, en què vaig tenir la sort que em premiaren Memòries d'un alamí.
Però hi ha una altra cosa. I és que jo mateix vaig escriure molts anys després que es publicaren per primera vegada els contes de Pepa, un recull de contes que vaig posar de títols provisionals Contes del crepuscle o Contes vora llar. Però que finalment vaig titular Contes del Riurau, que va ser Premi de narrativa breu Poble de Barxeta, modalitat juvenil, en 2007. I potser pensareu que és el mateix títol. Però no, evidentment hi ha una xicoteta diferència: que el meu recull porta la contracció "del" perquè estan referits al lloc del Riurau (al terme municipal de Rafelguaraf). I reconec una cosa, que quan li vaig posar el títol ja sabia (pel registre de l'isbn) de l'existència de l'obra de Pepa. Però no em vaig poder resistir a titular-lo així, perquè volia dedicar-li una obra a aquest llogaret on viuen vora setanta persones, i també perquè la família de ma mare (en part) procedia d'allí.
En fi, en tot cas vos recomane la lectura de Contes de Riurau, de Pepa Guardiola.
Contes del Riurau està en les pàgs. 65 a 120
Ah!, només per als rafelguarafins i rafelguarafines: a que no sabíeu que a Rafelguaraf va nàixer un senyor que va ser alcalde de Xàbia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada