dissabte, 7 de març de 2015

Colors festius

Totes i tots els músics de l'Ateneu Musical de Rafelguaraf que participaren en la gravació

Diumenge passat va tindre lloc a l'auditori de Rafelguaraf la presentació d'un CD de música festera de Moros i Cristians que duu per títol COLORS FESTIUS. Són composicions del busoter Ernesto García Climent (amb qui compartisc dia de naixença: 24 de febrer), i la interpretació és de la banda Ateneu Musical de Rafelguaraf, sota la direcció del mestre Miguel Angel Grau Martínez, que a la marxa que va s'està guanyant que li dediquen un carrer a Rafelguaraf, amb la qual cosa seguirà els passos del mestre Josep Ripoll, xativí també, que ja en té un dedicat.
La gravació del CD va tindre lloc els dies 4, 5 i 6 d'abril de l'any passat al mateix auditori. I ha estat possible gràcies a diversos patrocinadors i amb la col·laboració dels ajuntaments de Busot i de Rafelguaraf.
Jo no sé de solfeig ni entenc de música, però vos he de dir que em vaig emocionar. Ja sé que no puc ser imparcial en la valoració, però diré el que pense, i és que la banda rafelguarafina és una de les millors bandes de música de Moros i Cristians. Estic convençut d'això i bé que ho saben pertot arreu de la geografia de la festa: Alcoi, Ontinyent, l'Olleria, Elda... Em sembla que des de fa alguns anys la música festera està guanyant molt de prestigi quant a les seues composicions, encara que si se'm permet un mínim però és que algunes peces les trobe un poc difícils per a desfilar. Ara bé, com a música, evidentment les trobe magnífiques.En fi, tant em va agradar que fins i tot els músics traspassats (entre ells mon pare) estarien emocionats allà en la seua banda celestial. Vos recomane que el compreu i l'escolteu. Si vos agrada la música festera aquest CD vos emocionarà. Són en total dotze peces: 1. Atmuraf (Marxa mora). 2. La Penya la Bromera (Pasdoble dianer). 3. Keldia (Marxa cristiana). 4. Croydon (Marxa mora). 5. Paisatge bucòlic (Pasdoble). 6. Cavall i navaixa (fantasia contrabandista). 7. José Grau (Marxa mora). 8. Amanéixer dianer (Pasdoble dianer). 9. Avis meis (Marxa cristiana). 10. Marco (Marxa mora. 11. Para Elena (Pasdoble simfònic). 12. Colors festius (Marxa cristiana).
Per cert, aquesta darrera peça, Colors festius, impressionant, serà una de les interpretacions amb que la banda Ateneu Musical de Rafelguaraf intentarà quedar el millor possible en el certamen d'Elda d'enguany mateix. Sort i a pel primer premi.


2 comentaris:

  1. Fantástica crònica del concert presentació disc "colores festius”. Compartisc amb tu, Vicent, tot el que has aportat. I m'alegre que arribara al public tota la il.lusio que cadascu de nosasltres sentirem en aquest concert. Gracies pero estar ahi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho dic de tot cor, i en veritat que em sembla que sou (totes i tots els músics) unes persones fantàstiques que feu molt de bé per la cultura a Rafelguaraf. Enhorabona i endavant.

      Elimina