dilluns, 20 de juliol del 2015

El primer cartell

El pròxim diumenge, dia 26, tindré el gran plaer de presentar un llibre que trobe que és molt bonic. Sí, ja sé que no puc ser objectiu, però diré sincerament el que pense. El llibre es diu Toponímia de Rafelguaraf. L'acte, com ja havia anunciat fa uns dies, tindrà lloc a la Llar dels Jubilats (C/Joan Silvestre, núm. 2), i en primer lloc intervindrà la senyora Alcaldessa de Rafelguaraf: Rafaela Aliaga Sendra, tot seguit jo mateix presentaré a Aigües Vives Pérez que intervindrà a continuació i, finalment, de nou em dirigiré al públic durant uns pocs minuts. L'obra comprén tots els nuclis de població del terme de Rafelguaraf, és a dir, el Tossalet, Berfull, el Riurau, però igualment he inclòs el Realenc -terme de Xàtiva-; com sempre faig, per cert. I això a través d'un recull exhaustiu de topònims sobre l'Orografia, la Hidrografia natural, el Sistema de reg, el Poblament dispers, les Grans divisions del terme, les Partides i paratges, les Vies de comunicació i Altres llocs d'interés.
Com deia abans, tot i que no puc ser imparcial ni objectiu, m'atrevisc a dir que és un llibre molt interessant. I això perquè, a més del seu contingut estricte pel que aporta a la toponímia, per la gran quantitat d'informació visual que conté. Ja que és com una mirada -a través de 286 fotografies-. De manera que si teniu familiars, amics o qualsevol persona a qui obsequiar-los amb un exemplar, de segur que es faran una bona imatge, actual i antiga, de la realitat del terme del Rafelguaraf.
El cas és que a partir d'ara mateix, tots els dies vos posaré un dels cartells que havia preparat Pau, d'Edicions 96, que ha fet un magnífic treball de llibre. En veritat que ha sabut interpretar la idea que jo portava per a les il·lustracions. En fi, que estic molt content, xe!

Accés sud a l'hort del Pouet. En primer terme el barranc del Realenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada