dilluns, 16 de maig del 2016

Fira Modernista a CarcaixentA la pàgina web de l'Ajuntament de Carcaixent, apareixia en data 15 d'abril passat una notícia que comença amb aquest paràgraf:

"La Fira Modernista que organitza l'Ajuntament de Carcaixent, i que tindrà lloc el cap de setmana del 10 al 12 de juny, ja té cartell anunciador. La Fira, amb vocació de continuïtat, forma part de la programació per a commemorar els 100 anys del nomenament de Carcaixent com a ciutat i pretén recrear l’ambient al voltant de l’any 1916. La idea és commemorar esta efemèride i donar a conéixer a veïns i visitants el ric patrimoni local que es va consolidar amb l’esplendor del conreu taronger, durant el primer terç del segle XX. Així, a la Fira trobarem artesans, mostres gastronòmiques, visites a edificis patrimonials, rutes pels horts monumentals, recreacions històriques, concursos, concerts i altres activitats que posaran en valor tots els elements modernistes que té Carcaixent"

Doncs bé, com sabeu hi ha una gran relació entre una part important del terme de Rafelguaraf i Carcaixent, o més en concret, amb les carcaixentines i carcaixentins que són propietaris de terres per ací (moltes d'elles amb una casa o xalet), especialment situades per les partides del Pla. Així que per este i per molts altres motius vos recomane que no deixeu de visitar la Fira Modernista i qualssevol dels actes que tindran lloc. Estic segur que seran d'interés.
Umbracle modernista de l'hort del Borrego, de 1915
Ara mateix se m'ocorre que per aquella època ací a Rafelguaraf es feren també algunes obres d'interés: en 1913 es va fer la societat de regs La Florida, l'hort del Borrego amb el seu umbracle de 1915, i en la part més antiga de Rafelguaraf també hi ha algunes cases d'estil modernista que supose cal atribuir a l'esmentada època.

Cases modernistes al nucli antic de Rafelguaraf

Les fotos són de Pau Àlvarez, d'Edicions 96, i són només una mínima mostra del treball fet per a l'edició de la Toponímia de Rafelguaraf. Per cert, ací va una última foto, a veure si algú és capaç d'endevinar de quin lloc es tracta. Només vos diré que és un porxet i està relacionat amb el que comente en el paràgraf anterior.

Un antic porxet tot cobert per una trepadoraCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada