dilluns, 14 de febrer del 2011

Dibuix d'Andreu Valls

Els autors: Joan i Vicent












Potser perquè ja estem a efectes pràctics en precampanya electoral, però la presentació de La Subcomarca de Castelló i les Énoves està resultant-nos, a Joan i a mi, com una mena de mini gira pels pobles de la subcomarca a què ens referim: Manuel, l'Énova, Rafelguaraf, Sant Joanet, Senyera, Castelló i a Pobla Llarga; o siga, com si anàrem de "bolos", que diuen. Encara que comprenc que les institucions que han subvencionat el llibre estan en el seu dret de voler fer estos actes. Jo faria igual, segurament.
De fet, en abril de l'any passat i quan el llibre encara no estava editat però amb les subvencions ja compromeses, férem la presentació a Manuel amb ocasió de la Trobada d'Escoles en Valencià. I aquest "porrat" passat, dia de la Candelària (2 de febrer), estiguérem signant llibres en la paradeta de l'associació cultural Mitja Galta, que es va oferir a vendre llibres de l'Ajuntament de Manuel (de la part que li corresponen).
Enguany, i amb el llibre ja imprés, el passat dia 30 de gener a l'Énova, amb la participació de l'historiador i Cap de l'Arxiu de l'Ajuntament d'Alzira, Aurelià Lairón, que va manifestar una opinió molt favorable,  va ser un èxit de públic que quasi va omplir de gom a gom el saló d'actes de la Casa de la Cultura. On, per cert, tinc entés que els llibres que li corresponien (uns 85, si no recorde mal) ja s'han esgotat. I pel que fa a la Pobla Llarga, potser perquè alguna cosa va fallar, però el divendres passat (dia 11) el presentàrem allí amb una assistència de públic regular tirant a baixa. Una llàstima perquè la intervenció del doctor en Història Tomàs Peris va ser memorable, almenys per a nosaltres.
Ara, el diumenge pròxim, dia 20 de febrer, el presentarem a l'auditori de Rafelguaraf. Un local que al meu parer és massa gran per a un acte d'estes característiques. Quan el local que trobe més adequat i que habitualment solc utilitzar per a altres presentacions, la Llar dels Jubilats, on caben unes 50 persones, potser seria més apropiat. Però... en fi, també és cert que l'auditori disposa de micròfons i la possibilitat de projectar imatges. En fi, ja veurem què passa diumenge que ve. La intenció és bona, però...

El terme de Rafelguaraf i el Realenc (Xàtiva)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada