divendres, 4 d’octubre del 2013

I Concurs de Pintura Ràpida i homenatge a Vicent Armiñana Català

Vicent Armiñana Català, Fill Predilecte de Rafelguaraf
Aquest diumenge, 6 d'octubre, tindrà lloc a Rafelguaraf el I Concurs de Pintura Ràpida “Vicente Armiñana Catalá”. Els premis anunciats són els següents: 1r. 1.500 euros, 2n. 1.000, 3r. 500, 4t. 300, i un primer premi a l'artista local de 200. És a dir, es tracta d'un concurs en què els pintors i pintores s'escampen pertot arreu d'una població per tal de "captar" i plasmar en els llenços la seua particular visió d'aquells aspectes urbans que els semblen de més interés artístic. El temps de realització de les obres serà durant el matí i primeres hores de la vesprada, en què deixaran els treballs realitzats a la mateixa plaça de l'Ajuntament entre les 16 i les 17 hores.
Tot això donarà com a resultat que una selecció dels millors quadres seran exposats a partir de dimarts següent, dia 8, al CIM ubicat al C/Major. I cal dir també que el mateix dimarts, a les 19,00 hores tindrà lloc a l'Auditori Municipal un acte d'homenatge a Vicent Armiñana com a Fill Predilecte de Rafelguaraf, en què entre altres coses es lliuraran els esmentats premis del concurs de pintura, que s'inaugurarà una hora després.
Al respecte només he de dir que em sembla molt encertada la mesura, que supose haurà estat adoptada per unanimitat de la corporació municipal. Perquè Vicent Armiñana és una d'aqueixes persones d'una talla humana reeixida, i això, a més a més com a pintor, també pel seu comportament humà, per la senzillesa del seu tracte i l'afabilitat amb tothom. I tant estic d'acord i trobe encertat el nomenament, que ací deixe també constància gràfica i -salvant les distàncies- que ja opinava el mateix ara fa just 35 anys i dos mesos, quan vaig ser fester del Crist del Consol, que el nomenàrem (a ell i la seua muller, i a una altra parella de persones més majors), Clavaris d'Honor. Perquè ja aleshores ens pareixia que era una persona mereixedora de tot tipus de reconeixements, a més de ser un fill il·lustre del poble per la seua trajectòria com a professional de l'art. Vaja doncs, per endavant, la meua més sincera enhorabona a Vicent Armiñana Català, així com a la seua família i amics que de segur que se sentiran ben orgullosos amb aquest nomenament.


En tot cas, si hom vol saber un poc de la seua trajectòria, només cal punxar en aquest enllaç d'ací baix, que vos remetrà a una publicació molt interessant en pdf., la més recent que tracta del personatge. Vos aconselle que li feu una ullada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada