dilluns, 12 de maig del 2014

Trobada a Llocnou d'en Fenollet


A Llocnou d'en Fenollet, amb Maria Josep Escrivà


Dissabte passat, 10 de maig, vaig tenir el plaer de participar en la Trobada d'Escoles en Valencià, que se celebrà a Llocnou d'en Fenollet (comarca de la Costera). En concret vaig estar en les taules d'Edicions 96, amb la grata companyia de Maria Josep Escrivà i la seua neboda Laura. Vaig estar des de les 10,30 fins a vora les 14,00 hores. La veritat és que feia una calor més que considerable. Sempre em passa igual, que les primeres calors les note molt més que quan l'estiu ja està més o menys “estabilitzat”.

El cas és que vaig estar xarrant amb Maria Josep, que com sabeu és una de les poetes més importants de la nostra llengua. Una persona de qui sempre intente aprendre alguna cosa de profit, malgrat les meues limitacions. També vaig tenir el plaer de saludar a Manel Arcos, a qui li he passat l'esborrany d'una novel·la sobre bandolers al voltant de la zona del Buixcarró. Òbviament, en tractar-se de bandolerisme del segle XIX, no podia fer altra cosa que passar-li-la per saber el seu parer sobre si l'adequació històrica no coixeja per alguna part. S'ha compromés a tornar-me-la al llarg de l'estiu.
Portada del darrer llibre de relats curts
 I també cal que diga que ací es va fer la presentació mundial de la meua darrera obra, Dellà lo riu Xúquer, amb dibuixos del xativí Salvador Álvarez, que a més a més de ser un gran dibuixant és, sobretot, una gran persona. Així que, acabat d'eixir del forn, que jo ni tan sols en tenia encara, passaren per allí Maria Josep Cortés i Pau Viciano i compraren el primer exemplar, i a qui els el vaig dedicar amb molt de gust, com és natural.
També vaig veure a la regidora de cultura de l'Ajuntament de Manuel, i altres amics/es i coneguts de Barxeta, de Llocnou, de Xàtiva, de Manuel, d'el Genovés, etc. etc. En fi, un matí ben agradable per a mi almenys.
Signant el primer llibre a Maria Josep i Pau

5 comentaris:

  1. Moltes gràcies, Pura. Tu sempre tan amable en mi. Espere continuar sent mereixedor de la confiança que fins ara li dones a algunes coses que escric.

    ResponElimina
  2. Això s'avisa, bandolero! Va ser un goig, i un enteteniment molt ben vingut, compartir matí i xarrades amb tu. Molt agradable, l'ambient a Llocnou, però que llarg s'hauria fet el matí de dissabte sense la teua companyia, i la de la meua estimada Laura, que, a més a més, és una xarradora incansable i una magnífica copilot. Moltes ocasions més que en tinguem, Narrador Sanxis!

    ResponElimina
  3. Ah! Je t'he pillat. Com que bandolero? Bandoler, bandit, roder, malfactor, lladre, escurabutxaques, però... bandolero? No. Ja sé que ha estat una errada "digital", o siga, provocada per una errada del dit que toca una tecla que no calia.... En fi, senyora de les bones lletres i belles paraules, sap vosté que el goig és recíproc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I, mira, a propòsit jo acabe de posar Je en lloc de Ja. Que hi ha, mare?

      Elimina