dissabte, 20 de febrer de 2016

Ahir vaig estar a Manuel

Mireu què fan a un poble amb ganes de fer coses


Ahir vaig estar a Manuel, a la Biblioteca municipal. Feien un acte de commemoració del bombardeig del dia 11 de febrer de 1939 (vespra del bombardeig de Xàtiva); bombardeigs que varen causar molts morts quan el final de la guerra civil ja estava pròxim. Unes morts absolutament innecessàries per a l'esdeveniment de la guerra. Però, en fi, no està mal recordar les barbaritats de què som capaces les persones per no tornar a repetir-les.
El cas és que, una vegada més em va sorprende gratament la quantitat de gent que hi va anar. Crec que serien més de seixanta, que jo veia el local quasi de gom a gom. I és que a Manuel es nota que hi ha un bon ambient, una gran sensibilitat per les coses tocants a la cultura i potser més encara si és en la nostra llengua. El cas és que la persona que havia d'intervindre no va estar present i es feren càrrec l'historiador Pau Viciano amb el recolzament de Pau Martínez, que sempre sap quedar molt bé en aquests tipus d'actes.
Doncs bé, aprofite per a dir que el pròxim 4 de març participaré jo mateix a la Biblioteca de Manuel en el Club de lectura que s'ha format allí. La primera obra que estan llegint és Adéu a Berfull o Fàtima de Berfull, que ja sabeu que són la mateixa obra. Amb molt de gust estaré amb ells i, si és possible, passaré unes imatges sobre el llogaret.
Tercera edició d'Adéu a Berfull, amb el nou títol

I ja posats també vos anuncie que participaré en el Club de lectura del Micalet (a València) el dia 14 de desembre, en què parlarem de Cendres de Ternils; ho dic perquè en principi m'havien donat la data del 23 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada