dijous, 31 d’agost del 2017

Breu escapada a Roma


Com diem per València, "pensat i fet" és que hem fet un viatge a Roma. I això perquè la meua filla Flàvia ens va acomboiar a Empar i a mi a fer una visita a l'antiga capital de l'imperi romà. Així que, malgrat les meues prevencions a viatjar en avió, i alguna qüestió personal més, és que no m'he pogut resistir a anar-hi. Així que del 24 al 29 d'agost hem estat a Roma, ciutat que és tot un monument allà per on vages, més una excursió que férem d'un dia a Nàpols i Pompeia.
He de dir que el pitjor del viatge, tot i que ja m'ho imaginava, ha sigut patir bastant calor. De fet no vos recomane anar a Roma al ple de l'estiu, perquè feia un caldo gairebé sufocant (quasi el ferragosto), encara que el grau d'humitat era prou més suportable que el que estem acostumats a patir a València.

Doncs bé, com podeu imaginar hem estat a alguns llocs típics de la ciutat que és inevitable de visitar: fontana de Trevi, el panteó d'Agripa, plaça Navona, illa Tiberina, Galeria Borghese, Sant Pere (al Vaticà)... i molts altres llocs més. A més de l'excursió a Nàpols i Pompeia, i dinar a Ercolano.
En fi, al meu parer les persones que som dels països de cultura llatina, mediterrània, està bé que fem, si més no, una visita almenys durant la nostra vida a l'antiga capital de l'imperi. Perquè no és el mateix veure documentals, que viure en directe la forta impressió que causa veure el Coliseu, l'arc de Constantí... i qualssevols altres restes arqueològiques.


Per cert, em pregunte si la famosa família Cornelia, que tenia casa a Pompeia, seria a la que pertanyia el propietari de la nostra vil·la romana de Publius Cornelius Iunianus, ubicada als Alters de l'Énova (en el traçat de la Via Augusta, de la província Tarraconensis).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada