dijous, 5 de juliol del 2018

Arxiu de la Séquia Comuna de l'Énova




Una bona notícia per la subcomarca de Castelló i les Énoves. Dimarts passat, 3 de juliol, va haver una reunió a l'Ajuntament de l'Énova. Allí estaven els vocals de la séquia, representants d'alguns ajuntaments (Manuel, Rafelguaraf, l'Énova...) i algunes altres persones d'una forma o altra interessades en el patrimoni cultural de la subcomarca.
La qüestió és que es va plantejar per part d'un parell de persones representants de la Generalitat Valenciana (de la Subdirecció General de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració), que els vocals representants de la Séquia Comuna de l'Énova demanen que aquest organisme puga intervindre per tal de començar a "sanejar" la documentació que hi ha a l'arxiu, així com que també puguen demanar subvencions i/o ajudes per tal de "rehabilitar" la seu de la séquia, considerant el mal estat en què es troben els documents, etc.
La veritat és que al meu parer açò fa molta falta i ja estàvem tardant a intentar salvar tot el que es puga de l'arxiu: llibres d'actes, mapes i plànols, etc. Per cert, l'alcalde de l'Énova veig que és una persona molt implicada en tot allò que siga el redreçament cultural i la reivindicació del seu poble. La meua enhorabona al poble de l'Énova i a les Énoves. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada