dimecres, 29 d’agost del 2018

Volta ciclista a Europa


Un vell amic d'Holanda, durant un temps un poc rafelguarafí, Fred Schoorl, ha penjat en el seu mur de facebook aquesta nota, que traduïda de l'holandés al català diu més o menys així:


"Arribada! El 28 d'agost a Malta, després de més de 6.300 km. en 68 etapes. Iniciat el 2 de juny a Honningsväg (Nordkapp). Set països, més de 30.000 altímetres, 1 pneumàtic pla... i moltes més estadístiques. Tempesta, pluja, neu, calamarsa, onades de calor, terratrèmols, erupció volcànica, etc... però primer una beguda. Preparat per tornar demà. El dia després de demà a NL. Quina aventura això era, gent."

Jo l'he felicitat per tan gran gesta, que a mi em sembla tota una heroicitat. Perquè el fet que unes persones -que no són professionals- hagen fet tot aquest tour, giro, volta o vuelta a Europa de nord a sud... Té castanyes la cosa. I és que els holandesos deuen ser els campions d'Europa i no sé si dir del món en l'ús de les bicicletes. Però, com s'ho fan per estar preparats pels terrenys no plans, amb bona cosa de muntanyes?

La meua felicitació en facebook:
-Fred, eres més valent que manat a fer d'encomanda. Això sí que és una autèntica volta a... Europa de Nord a Sud!!! Vaja una experiència per a uns esportistes no professionals. Supose que tindràs fotos i vivències per fer un llibre, al qual t'anime que faces des de ja. Enhorabona a tu i als teus companys holandesos, vaja una gesta heroica i digna de campions!!!

Fred, que entén i escriu en la nostra llengua, recordeu que va ser rafelguarafí i coneix aquestes contrades (Barxeta, les Énoves, etc.) contestà:
-Moltes gracies, Vicent, i el llibre vindrà! 

Anteriorment, li vaig posar, a propòsit d'un menjar amb un aspecte un poc rar:


-No t'agradaria més un plat d'arròs al forn?
-Clar, home! Estem fotuts!

I ací unes poques fotos que donen testimoni:
 
l'Arena, a Verona
Amb l'Etna al fons fumejant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada