divendres, 6 d’octubre del 2017

A propòsit del que està passant a Catalunya


A propòsit del que està passant a Catalunya em vénen ganes de dir algunes coses. Però este blog, com tantes vegades he dit, no és sobre política. No obstant això, vull penjar dues frases, en castellà o espanyol, i fer uns mínims comentaris.
La primera:

O siga, nihil novum sub sole, res de nou sota la capa del cel. Sembla com si estiguérem encara en temps dels romans, panem et circenses, pa i circ; que traduït a ara mateix seria l'aborregament de la societat mitjançant esports de masses, programes "basura" de la tele, etc. I tot per tindre el personal com "anestesiat" perquè no pense, perquè si pensen... poden votar -en democràcia podem fer això- contra els interessos del poder que ens manipula.
I la segona:


Tenia raó Machado. Però el que és pitjor, sembla que açò no ha variat gens vist amb quina facilitat la gent s'enfronta irracionalment per les xarxes, com ara pel facebook. I a parer meu, això és en gran mesura per la manipulació tendenciosa i descarada de molts mitjans de comunicació -supose que amb alguna excepció; no veig totes les teles ni tots els programes-, que pareix que volen transmetre el missatge -per acabar prompte- que "els catalans són uns dimonis i els altres uns angelets". Evidentment, això no és així, ni a l'inrevés tampoc.
En fi, ja raonaran algun dia, espere, supose, desitge. I per acabar en to un poc de broma -encara que la situació no està per a això-, us diré que a Rafelguaraf hom diu "mateu-vos però no es feu mal". És una frase que hom deia, o diuen encara, als xiquets que discuteixen acaloradament, desitjant que no passen més enllà de les paraules i acaben fent-se mal de veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada